RAZISKAVE IN ČLANKI

NORSAN Omega-3 knjižnica znanja

Zakaj je dodajanje Omega-3 tako pomembno? Katere Omega-3 maščobne kisline so prave zame in
kako jih lahko enostavno vključim v svoje vsakdanje življenje? Izvedite več o Omega-3 maščobnih kislinah v aktualnih študijah in člankih ter pobrskajte med okusnimi recepti za vsakdanje jedi,
ki jih lahko obogatite z olji Omega-3.

Pomen Omega-3 v tekmovalnih športih

Pomen Omega-3 v tekmovalnih športih

Članek z naslovom Omega -3 maščobne kisline – stopnje v tekmovalnem športu!, ki ga je napisal dr. Clemens von Schacky in je izšel v nemškem časopisu športnih zdravnikov Sportärztezeitung, govori o pozitivnem učinku Omega-3 maščobnih kislin v tekmovalnih športih. V nadaljevanju smo za vas povzeli vsebino članka.

read more
Vpliv Omega-3 maščobnih kislin na naše zdravje

Vpliv Omega-3 maščobnih kislin na naše zdravje

Omega-3 maščobne kisline so del večkrat nenasičenih maščobnih kislin. Za razliko od nasičenih maščobnih kislin jih telo ne more proizvesti samo. Zato jih moramo zagotoviti s prehrano. Ker so Omega-3 maščobne kisline življenjsko pomembne za naše telo, jih imenujemo esencialne maščobne kisline.

read more
Hujšanje z Omega-3?

Hujšanje z Omega-3?

Članek govori o tem, ali lahko redno uživanje rib ali Omega-3 maščobnih kislin vpliva na genetsko telesno težo. V njem povzemamo rezultate ameriške študije, ki je bila leta 2019 objavljena v “The American Journal of Clinical Nutrition”.

read more