laboratorijske ANALIZE

Naša olja in izdelke redno testirajo neodvisni laboratoriji. To je za nas še posebno pomembno, saj nam omogoča, da ohranimo visok standard kakovosti naših izdelkov. Rezultate laboratorijskih analiz si lahko ogledate tudi sami.

S klikom na povezavo Analize težkih kovin se bo odprlo novo okno na naši nemški spletni strani, kjer si lahko ogledate ali prenesete pdf dokumente za posamezne izdelke (v nemščini)

Analiza surovin

Ne analiziramo samo izdelkov, ampak tudi surovine, saj lahko le tako izberemo najbolj kakovostne.

S klikom na povezavo Analiza surovin se bo odprlo novo okno na naši nemški spletni strani, kjer si lahko ogledate ali prenesete pdf dokumente za posamezne osnovne surovine, iz katerih pridobivamo naša Omega-3 olja (v nemščini)

Analiza pomožnih snovi

Naše pomožne snovi so povsem naravne in so prav tako pomembne za učinkovitost izdelka – takšne pomožne snovi so na primer antioksidanti.

S klikom na povezavo Analiza pomožnih snovi se bo odprlo novo okno na naši nemški spletni strani, kjer si lahko ogledate ali prenesete pdf dokumente za posamezne pomožne snovi, ki jih dodajamo našim Omega-3 izdelkom (v nemščini)

Informacije o TOTOX vrednostih

Kaj je TOTOX?

Vrednost TOTOX (TOTal OXidation value), znana tudi kot »vrednost svežine«, daje splošno oceno stopnje oksidacije olj, vključno z ribjimi olji in olji iz alg. Če je olje izpostavljeno kisiku, maščobne kisline oksidirajo – olje postane žarko ter ima neprijeten okus in vonj. Naš nos in jezik sta zelo dobri domači merili za ocenjevanje svežine olja.

Vrednost TOTOX predstavlja znanstveno merilo svežine, ki jo izmerijo izbrane institucije. Vrednost se spreminja odvisno od surovine  – tako ima na primer olje iz jeter polenovke (ki ga uporabljamo v našem Arktis olju) naravno nekoliko nižjo vrednost TOTOX kot ribje olje iz malih mastnih rib (ki ga uporabljamo v našem Total olju). Po GOED (Globalna organizacija za EPA in DHA Omega-3) so ravni TOTOX pod 26 neškodljive za zdravje.

 Najpomembnejše na kratko: Kako prepoznati svežino Omega-3 izdelkov?

  • Prijeten okus in vonj
  • Vrednost TOTOX nižja od 26
  • Laboratorijska potrdila

TOTOX vrednosti izdelkov NORSAN

Pri izdelavi naših olj in kapsul Omega-3 so naši standardi glede čistosti, svežine in kakovosti zelo strogi. Po proizvodnji se vrednosti TOTOX naših surovin preverjajo v vsaki seriji. Poleg tega neodvisni laboratorij redno preverja vrednost TOTOX naših izdelkov, pripravljenih za prodajo.

Kaj vpliva na TOTOX vrednost ?

Omega-3 olja so podobna drugim visoko kakovostnim oljem, ki se uporabljajo v kuhinji: občutljiva so na svetlobo in toploto. Prav zato je shranjevanje zelo pomemben dejavnik, ki lahko vpliva na svežino in s tem na vrednost TOTOX.

Na TOTOX vrednost vplivajo naslednji dejavniki:

  • temperatura
  • svetloba
  • kisik
  • druge dodane sestavine

Da bi zagotovili  Omega-3 olja najvišje kakovosti in svežine, imamo tudi za shranjevanje naših izdelkov Omega-3 po proizvodnji stroge standarde. Če naročate neposredno v naši spletni trgovini, vam zagotavljamo svežino s pravilnim skladiščenjem in dostavo najnovejše serije.

Totox vrednosti naših surovin

SUROVINA prisotna v  naših naslednjih izdelkih TOTOX vrednost surovine certifikat
ribje olje NORSAN Omega-3 Total olje
NORSAN Omega-3 Kapsule
NORSAN Omega-3 Kids olje
NORSAN Omega-3 Kids želeji
9 – 10  analiza ribjega olja
olje iz jeter polenovke NORSAN Omega-3 Arktis
NORSAN Omega-3 Arktis kapsule
NORSAN Omega-3 Kids olje
 cca 2  analiza olja iz jeter polenovke
olje iz alg NORSAN Omega-3 Vegan
NORSAN Omega-3 Vegan kapsule
 1 – 4  analiza olja iz alg