Hrustljav pečen krompir s prelivom iz skute in skuše
Tradicionalna krepka norveška jed z okusom domačnosti. Z dodatkom Omega-3 olja jed ne dobi le odličnega okusa, temveč tudi dodatno porcijo pomembnih
maščobnih kislin.
SESTAVINE:
- 3 srednje veliki krompirji
- 2 žlici oljčnega olja
- 1⁄2 pločevinke skuše na porcijo (lahko pa tudi veganska skuša)
PRELIV:
- 1 žlica gorčice
- 1 majhna rdeča čebula
- 1⁄2 majhne kumare
- peščica svežega kopra in peteršilja
- 1 mlada čebula
- sol, poper
- naribana in iztisnjena 1/2 limone
- 1 žlica poljubnega Norsan Omega-3 olja
- srednje veliki krompirji
- 2 žlici olivnega olja
Pripravava
1. Krompir s kožo predhodno skuhajte v slani vodi (približno 15 minut), dokler ni skoraj kuhan. Nato odcedite in pustite, da se rahlo izpari.
2. Pečico segrejte na 200 °C (zgornji/spodnji grelec).
3. Krompir dajte v pekač, premažite z oljčnim oljem, soljo in poprom ter pecite približno 25–30 minut, da postane hrustljav.
4. Medtem pripravite preliv iz zgornjih sestavin. Začinite s soljo, poprom in limoninim sokom.
5. Topel pečen krompir razporedite po krožnikih. Obilno prekrijte s kremnim prelivom, nanj položite skušo in po vrhu razporedite posip.
Dober tek!