Karpačo iz rdeče pese z Omega-3
Karpačo iz rdeče pese z Omega-3 je osvežujoča in hranljiva jed, ki združuje bogate okuse sveže rdeče pese, oreškov in oliv. Popolna izbira za vse, ki cenijo zdrav obrok z dodatkom Omega-3 olja.
Sestavine
- 2 sveži rdeči pesi
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- Ščepec soli in popra
- 2 žlici jabolčnega kisa
- 1 kozarec oliv
- 1 šopek svežega peteršilja
- 2 žlici rastlinskega jogurta
- 150 g praženih oreškov po izbiri
- 1 strok česna
- 1 čajna žlička Omega-3 Vegan olja
Pripravava
Orehe prepražite. Rdečo peso olupite in s pomočjo mandoline narežite na tanke rezine.
Narezano peso v veliki skledi marinirajte z oljčnim oljem, jabolčnim kisom, soljo in poprom. Marinirano peso z rokami nežno premešajte, da se marinada enakomerno razporedi. Nato pustite stati 15 minut, da rezine postanejo nekoliko bolj prožne.
Za nadev vse sestavine na hitro zmešajte v kuhinjskem robot, da dobite drobljivo maso (mešajte previdno). Omega-3 VEGAN olje vmešajte šele po končanem mešanju.
Rezine pese razporedite po krožniku, jih nadevajte z mešanico oreškov in oliv ter okrasite s soljo, poprom, oljčnim oljem in svežim peteršiljem.
Dober tek!