Karpačo iz rdeče pese z Omega-3

Karpačo iz rdeče pese z Omega-3 je osvežujoča in hranljiva jed, ki združuje bogate okuse sveže rdeče pese, oreškov in oliv. Popolna izbira za vse, ki cenijo zdrav obrok z dodatkom Omega-3 olja.

zlato mleko z omega-3

 

Sestavine

  • 2 sveži rdeči pesi
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • Ščepec soli in popra
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • 1 kozarec oliv
  • 1 šopek svežega peteršilja
  • 2 žlici rastlinskega jogurta
  • 150 g praženih oreškov po izbiri
  • 1 strok česna
  • 1 čajna žlička Omega-3 Vegan olja

 

Pripravava

Orehe prepražite. Rdečo peso olupite in s pomočjo mandoline narežite na tanke rezine.
Narezano peso v veliki skledi marinirajte z oljčnim oljem, jabolčnim kisom, soljo in poprom. Marinirano peso z rokami nežno premešajte, da se marinada enakomerno razporedi. Nato pustite stati 15 minut, da rezine postanejo nekoliko bolj prožne.

Za nadev vse sestavine  na hitro zmešajte v kuhinjskem robot, da dobite drobljivo maso (mešajte previdno). Omega-3 VEGAN olje vmešajte šele po končanem mešanju.

Rezine pese razporedite po krožniku, jih nadevajte z mešanico oreškov in oliv ter okrasite s soljo, poprom, oljčnim oljem in svežim peteršiljem.

Dober tek!