Vprašanja in odgovori

Tu boste našli najpogostejša vprašanja naših uporabnikov o različnih temah.

NORSAN produkti

Imate vprašanje o naših Omega-3 oljih in kapsulah? Potem lahko najdete odgovore tukaj.

 

Naročila, dostava, vračila

Imate vprašanja o naročilu, pošiljanju ali morebitnem vračilu? Potem boste morda tukaj našli pravi odgovor.

Splošna vprašanja o Omega-3 maščobnih kislinah

Imate vprašanje o Omega-3 maščobnih kislinah? Potem imamo tukaj primeren odgovor za vas.

NORSAN ribje olje

Imate vprašanje o naših naravnih ribjih oljih iz divjega ulova? Potem lahko najdete odgovor tukaj.

 

NORSAN olje alg

Imate vprašanje o našem olju iz rastlinskih alg iz trajnostne pridelave? Morda že tukaj najdete odgovor.

General questions about omega-3 fatty acids

Ali je mogoče z vsakodnevno prehrano vnesti dovolj Omega-3 v telo?

Da, teoretično je možno. Vendar pa bi morali zaužiti velike količine določenih živil. Realno pa je to izvedljivo le za zelo malo ljudi. Da bi zagotovili vnos približno 2 g, kolikor dnevno priporočajo zdravniki, Omega-3 maščobnih kislin na dan, bi morali zaužiti približno 100 g sleda, 150 g tune, 250 g lososa, 300 g skuše. , 1,5 kg postrvi ali 3 kg polenovke na dan.

Ali obstajajo znaki, da telo ni dovolj oskrbljeno z Omega-3?

Pri nekaterih boleznih lahko domnevamo pomanjkanje Omega-3 in potek bolezni omilimo z uživanjem Omega-3 maščobnih kislin. Na splošno je zahodna prehrana večinoma povezana s pomanjkanjem omega-3. Neposrednih znakov pravzaprav ne opazimo, ker so pogosto že del vsakdana in smo se ljudje naučili živeti z njimi (motnje spanja, pomanjkanje koncentracije, prebavne težave ipd.). Poleg tega so lahko številne avtoimunske bolezni posledica pomanjkanja Omega-3 maščobnih kislin, čeprav prej v telesu niso opazili sprememb.

Kako lahko telo obogatimo z Omega-3?

Najboljša alternativa je še vedno konzervativna metoda: z uživanjem veliko rib, kot so skuša, losos ali sled. Toda kot je navedeno v vprašanju “Koliko Omega-3 vsebujejo ribe?”, bi morali vsak dan pojesti 100 g sleda, 250 g lososa ali 1,5 kg postrvi, da bi dobili dovolj Omega-3 (2 g na dan). Drug vir Omega-3 je laneno olje in druge rastline. Vendar velja, da imajo morske Omega-3 maščobne kisline (EPA/DHA) bolj koristne lastnosti kot rastlinske Omega-3 maščobne kisline (ALA). Človeško telo lahko pretvori le majhen odstotek (0,5 – 10,0 %) ALA v EPA in DHA.

Katere Omega-3 naj konzumiram?

Pri pristopu k odgovoru na to vprašanje iz načina delovanja sta ključna razmerja EPA in DHA. EPA je primarno vključena v uravnavanje vnetja, DHA pa je bistvenega pomena za kognitivno delovanje in zdravje živcev. Obe maščobni kislini sta prisotni v vseh oljih, vendar v Omega-3 Total sorazmerno več EPA ter v Omega-3 Vegan in Omega-3 Arctic več DHA. V skladu s tem lahko ločimo: Presnova, srce, revmatizem, alergije itd., tj. vse kronične bolezni z vnetjem -> Omega-3 Total. Demenca, ADHD, razvoj možganov med nosečnostjo raje z Omega-3 Vegan ali Arctic.

V prvi vrsti pa se mora vsak kupec dobro počutiti in mu biti izdelek všeč! Navsezadnje gre poleg učinka tudi za okus, ceno oziroma splošno rastlinsko prehrano. Če niste prepričani, vam seveda z veseljem pomagamo z osebnim svetovanjem: 041 702 206.

.

Koliko Omega-3 riba vebuje?

Vsebnost Omega-3 v ribah je odvisna od vrste. V sledu je približno 2 g Omega-3 na 100 g. Zaradi tega je sled dober naravni vir Omega-3 maščobnih kislin. Tudi tuna, losos in skuša so bogati z Omega-3 maščobnimi kislinami, čeprav je za 2 g Omega-3 potrebnih približno 250 g lososa. V drugih običajnih vrstah rib so ravni Omega-3 precej nizke. Na primer, morate zaužiti 1,5 kg postrvi, da absorbirate 2 g Omega-3.
.

Na kaj moram biti pozoren pri sočasnem jemanju Omega-3 maščobnih kislin in sredstev za redčenje krvi??

Učinek sredstev za redčenje krvi lahko okrepimo z Omega-3. Medsebojno izboljšanje je odvisno od vrste in odmerka uporabljenih pripravkov. V tem primeru se morate posvetovati z zdravnikom.

Zakaj so kvalitetne Omega-3 pomembne?

Morskim Omega-3 maščobnim kislinam (EPA & DHA) pripisujejo številne blagodejne lastnosti. Na primer, Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) je objavila naslednje za vzdrževanje bistvenih telesnih funkcij, ki jih lahko pripišemo morskim Omega-3 maščobnim kislinam:

 • EPA in DHA prispevata k normalnemu delovanju srca.
 • DHA prispeva k ohranjanju normalnega vida.
 • DHA prispeva k vzdrževanju normalnega delovanja možganov.
 • DHA in EPA prispevata k vzdrževanju normalne ravni trigliceridov v krvi.
 • Materinski vnos DHA prispeva k normalnemu razvoju oči in možganov pri plodu in dojenem dojenčku.
 • Uživanje DHA prispeva k normalnemu razvoju vida pri dojenčkih do 12. meseca starosti.

Če pride do velikega neravnovesja omega maščobnih kislin, lahko to povzroči tiho vnetje v telesu. Te se lahko razvijejo v hude bolezni, ker omega-6 spodbuja vnetje. Omega-3 maščobne kisline delujejo protivnetno.

NORSAN Algae Oil

Ali obstaja velika razlika med lanenim oljem in oljem iz alg?

Laneno olje je izvorno rastlinsko olje z najvišjo vsebnostjo Omega-3 (več kot 50 %) in njegova uporaba prispeva k zdravi in ​​uravnoteženi prehrani. Vendar pa laneno olje ne vsebuje pomembnih Omega-3 maščobnih kislin EPA in DHA, ki veljata za posebej pomembni za zdravje in ju vsebuje olje rastlinskih alg. Čeprav lahko naše telo alfa-linolensko kislino, ki je prisotna v lanenem olju, do določene mere pretvori v EPA in DHA (pretvorbeni faktor med 0,5% in 10%), laneno olje ne zadostuje za nadomestitev primanjkljaja EPA ali DHA.

Rastlinsko Omega-3 olje z visoko vsebnostjo morskih Omega-3 maščobnih kislin (EPA in DHA) je NORSAN Algae Oil – 100 % brez rib.

Ali so v olju alg težke kovine?

Olje alg NORSAN je gojeno z nizko vsebnostjo onesnaževal. Zaradi sonaravnega gojenja alge tudi algino olje ni izpostavljeno naravnim onesnaževalcem, težkim kovinam in PCB-jem iz svetovnih oceanov. Kljub vsemu je olje iz alg med proizvodnjo očiščeno in preverjeno.

Iz katerih alg se pridobiva NORSAN olje alg?

Za kakovost alginega olja je odločilna pravilna izbira surovine – alge. Mikroalga Schizochytrium sp. je osnova za naše olje iz veganskih alg. Ta vrsta alg je morska mikroalga in je sestavljena iz mikroskopskih enoceličnih alg. Ta vrsta alg izvira iz gozdov mangrov na tropskih obalah. Hrani se izključno z organskimi in rastlinskimi snovmi, kot so odmrli listi. Posebnost te alge je, da tvori dve tako pomembni morski Omega-3 maščobni kislini, DHA in EPA.

Kako se trajnostni vidik kaže v NORSANOVIH oljih iz alg?

Omega-3 Vegan je pridelana na trajnosten in okolju prijazen način. Mikroalge, ki jih uporabljamo za Omega-3 Vegan, niso pridobljene iz morja. Z gojenjem v umetni morski vodi ohranjamo vire in hranilno osnovo za ribe. Ker ribe obogatijo svojo vsebnost Omega-3 tudi preko alg. Tako ne posegamo v naravni ekosistem morja, staleži rib in krilov pa so zaščiteni. Zavedamo se odgovornosti do morja in njegovih prebivalcev, zato radi kaj vračamo. Podpora neprofitnim organizacijam, ki se ukvarjajo z zaščito morskih habitatov, nam je še posebej pri srcu.

Katera merila so pomembna pri izbiri dobrega olja iz alg?

Preveriti je treba naslednje dejavnike kakovosti:

 • Bogato z EPA in DHA (številna olja alg vsebujejo samo DHA).
 • Visoka vsebnost Omega-3
 • Čim bolj naravna ekstrakcija olja, brez naknadne višje koncentracije Omega-3 maščobnih kislin v olju
 • Predvsem ugodne analitske vrednosti, kot so TOTOX vrednost, težke kovine in PCB
 • Trajnost
 • Čista zelenjava in 100% veganska

Omega-3 olje veganske alge izpolnjuje ta merila in tako odraža visok standard kakovosti.

NORSAN Fish Oil

Ali obstaja velika razlika med lanenim oljem in ribjim oljem??

Laneno olje je izvorno rastlinsko olje z najvišjo vsebnostjo omega-3 (več kot 50 %) in njegova uporaba prispeva k zdravi in ​​uravnoteženi prehrani. Laneno olje pa ne vsebuje pomembnih za zdravje še posebej pomembnih omega-3 maščobnih kislin EPA in DHA, ki jih najdemo v oljih rib in alg. Čeprav lahko naše telo alfa-linolensko kislino, ki je prisotna v lanenem olju, do določene mere pretvori v EPA in DHA (pretvorbeni faktor med 0,5% in 10%), laneno olje ne zadostuje za nadomestitev primanjkljaja EPA ali DHA.

Rastlinsko omega-3 olje z visoko vsebnostjo morskih omega-3 maščobnih kislin (EPA in DHA) je Omega-3 vegansko. Z eno čajno žličko na dan zaužijete 2000 mg dragocenih morskih maščobnih kislin – 100 % brez rib.

Ali ribje olje NORSAN in olje trske vsebuje težke kovine?

Ker so oceani vedno bolj onesnaženi, to vpliva tudi na ribe v svetovnih oceanih. Čim višje v prehranjevalni verigi so ribe, večja je kontaminacija s PCB in težkimi kovinami. Na primer, sardine imajo nižje ravni kot trska.

Olja NORSAN so na Norveškem skrbno prečiščena PCB-jev in težkih kovin. Tako imajo olja tudi najboljše vrednosti v tem pogledu: Manj kot ena petina največje dovoljene vrednosti EU in primerjalno le 2 % količine, ki jo vsebuje porcija (100 g) trske.

Iz katerih rib so pridobljena ribja olja NORSAN?

Za kakovost ribjih olj je odločilna prava izbira surovine – ribe. Ribje olje NORSAN prihaja iz trajnostnega ribištva (divji ulov) in se proizvaja na Norveškem. V glavnem za ribje olje ulovijo majhne globokomorske ribe iz divjega ulova, kot so sardele, skuše in sardoni, ki se takoj predelajo in ohladijo na krovu. Ribe prihajajo izključno iz Atlantika. Trska, predelana v NORSAN Cod Oil, prav tako prihaja iz divjega ulova, iz Arktičnega oceana ob norveški obali. Pri obeh oljih dajemo velik pomen svežini olja, tako da pogosto od ulova do predelave mine le 2 do 4 ure.

Kakšna je razlika med naravnim ribjim oljem in koncentratom ribjega olja??

Številni izdelki Omega-3 so sestavljeni iz koncentratov ribjega olja, ki so ekstrahirani z različnimi kemičnimi postopki in višje koncentrirani. Zaradi tega ti koncentrati pogosto vsebujejo samo 2-3 različne maščobne kisline. Za primerjavo, kompleks naravnega ribjega olja je sestavljen iz več kot 50 različnih maščobnih kislin, ki na različne načine pozitivno vplivajo na telo in so enakovredne uživanju rib. Poleg tega je tveganje za oksidacijo manjše pri naravnem ribjem olju, saj so bolj stabilne spojine maščobnih kislin.

Katera merila so pomembna pri izbiri dobrega ribjega olja?

Preveriti je treba naslednje dejavnike kakovosti:

 • nizke ravni okoljskih onesnaževalcev in polikloriranih bifenilov (PCB),
 • trajnostni in visokokakovosten ribolov,
 • prijetnega okusa,
 • naravno ribje olje iz divjega ulova,
 • pravilno odmerjanje.

Ribje olje in olje polenovke NORSAN izpolnjujeta ta merila in tako odražata visok standard kakovosti.

Olive oil

Ali je izdelek brez glutena?

Da, vsi naši izdelki so brez glutena.

Ali je olivno olje primerno za cvrtje?

Kot vsa hladno stiskana olja tudi naše oljčno olje uporabljamo le za pripravo hladnih ali rahlo toplih jedi. S postopkom cvrtja bi se mnoge dobre sestavine izgubile.

Od kod prihaja oljčno olje?

Oljčno olje “Oro del Desierto”, ki ga uporabljamo v nekaterih naših izdelkih (Total, Vegan in Fisk), prihaja od Rafaela iz Španije in njegove tradicionalne družinske kmetije, kjer delajo po strogih ekoloških smernicah. Oljčni nasadi se nahajajo v majhni dolini v Tabernasu (Almería) na jugu Španije blizu Málage, kjer je več kot 3000 sončnih ur na leto, suho in stabilno podnebje pa vodi do tega posebnega proizvoda.

.

 

Zakaj je olivno olje v ribjih in alginih oljih?

Oljčno olje je bilo izbrano predvsem glede na visoko vsebnost polifenolov. Polifenoli iz oljk so pomembni antioksidanti in polifenoli ščitijo občutljive Omega-3 maščobne kisline na poti skozi naše telo. Zagotavljajo, da Omega-3 maščobne kisline pridejo nedotaknjene tja, kjer jih potrebujemo..

Omega-3 Arktis

Ali je izdelek brez glutena?

Da, vsi naši izdelki so brez glutena.

Ali lahko predoziram z uporabo olja in če da, kaj se potem zgodi?

Preveliko odmerjanje je možno, vendar ga je zelo težko uresničiti. Teoretično bi to zahtevalo zaužitje več kot tretjine steklenice na dan. Posledice prevelikega odmerjanja bi bile:

 • pojav modric in
 • redčenje krvi.
Ali Omega-3 Arktis vsebuje teške kovine?

Ker so oceani vedno bolj onesnaženi, to vpliva tudi na ribe v svetovnih oceanih. Čim nižje v prehranski verigi so ribe, tem višje so ravni PCB-jev in težkih kovin. Sardine imajo na primer nižjo vrednost od trske.

NORSAN olje polenovke je na Norveškem nežno prečiščeno PCB-jev in težkih kovin. Tako ima olje Omega-3 Arktis tudi najboljše vrednosti v tem pogledu: Manj kot ena petina največje dovoljene vrednosti EU in primerjalno le 2 % količine, ki jo vsebuje porcija (100 g) trske. Če dnevno zaužijemo eno čajno žličko omega-3 arktičnega olja, to predstavlja le približno 10 % povprečnega dnevnega vnosa PCB iz drugih živil.

Iz česa je Omega-3 Arktis?

Omega-3 Arktis (200 ml) z okusom limone je naravno visokoodmerno, a nekoncentrirano olje polenovke iz 100% arktičnih rib, ulovljenih v naravi.

Sestavine:
Ribje olje (olje polenovke iz severnega Atlantika), mešanica tokoferolov (vitamin E), organsko olje limone.

Iz katere ribe se olje Omega-3 Arktis pridobiva?

Omega-3 Arktis je sestavljen iz olja polenovke (bogato z DHA). Vsebovano olje trske izvira iz trajnostnega ribolova (divji ulov) in se proizvaja na Norveškem. Za kakovost olja polenovke je ključnega pomena pravilna izbira surovine – polenovke. S hranili bogat hladen Arktični ocean, kjer trska raste in živi, ​​zagotavlja edinstveno in visoko kakovost. Naravno omega-3 Arktis Cod Oil prihaja iz divje ulovljene trske. Območje ulova se nahaja neposredno ob norveški obali. Ulovljena riba se predela v 2 urah. Da bi dostavili čim bolj svež ulov, čolni ribiške flote vplujejo v pristanišče vsak dan.

Kaj se dolgoročno kopiči v človeškem telesu kljub nizki vsebnosti onesnaževal v olju?

Naše telo ima sposobnost izločanja onesnaževal. To lahko storimo preko organov kože, ledvic, jeter, limfe in črevesja. Zaradi zelo nizke vsebnosti škodljivih snovi v olju polenovke NORSAN je uživanje olja polenovke neškodljivo glede na strupene sestavine. Nizke vrednosti škodljivih snovi naše telo prepozna in izloči po naravni poti.

Kakšen je povprečen rok trajanja Omega-3 Arktis in kako naj stekleničko hranim?

Ena steklenička Omega-3 Arktis vsebuje 200 ml. S priporočenim dnevnim odmerkom 10 ml (1 jušna žlica) na dan bo ena steklenička zadostovala za približno 20 dni. Neodprto plastenko shranjujte na suhem mestu pri temperaturi do 25 °C. Po odprtju morate stekleničko shraniti v hladilniku in jo porabiti v 45 dneh.

Kakšen je priporočen dnevni odmerek?

Priporočeni dnevni odmerek je 10 ml, kar ustreza eni žlici. Ne prekoračite priporočenega dnevnega vnosa, razen če vam zdravnik ne predpiše drugače.

Kakšen je trajnostni vidik Omega-3 Arktis olja?

NORSAN je prejel enega najprestižnejših certifikatov v panogi “Prijatelj morja”. To zagotavlja prispevek k varstvu okolja in predvsem svetovnih oceanov s strani objektivnega nadzornega organa. Med drugim naj bi zagotovila ohranitev svetovnega morskega habitata. Iz tega razloga naše ribe pridobivamo samo iz voda, ki niso prelovljene in so s strani FOS certificirane kot trajnostne. Prav tako se izogibamo ribolovnim praksam, ki spodbujajo prilov ogroženih vrst, in naredimo naše proizvodne procese čim bolj energetsko učinkovite. Poleg tega nam je zelo pri srcu podpora neprofitnim organizacijam, ki si aktivno prizadevajo za zaščito oceanov. Zato smo vedno veseli novih predlogov za trajnostne projekte in organizacije, ki jih lahko podpremo. Vabimo vas, da nam jih pošljete po elektronski pošti.

Kakšen okus ima Omega-3 Arktis olje?

Predvsem je čutiti rahlo limonino noto (blago). Olje nima ribjega okusa in je zato zelo prijetnega okusa brez riganja.

Kdaj in kako jemati Omega-3 Arktis?

Omega-3 Arktis lahko jemljete brez težav kadarkoli v dnevu. Da bi telo omega-3 olje optimalno absorbiralo in predelalo, priporočamo uživanje olja pozno popoldan, saj je biološka uporabnost najboljša podnevi. Olje lahko vzamete z obrokom ali ob obroku – vendar to ni obvezno.

Kdaj vzamem Omega-3 Arktis in kdaj Omega-3 Total?

Omega-3 Total je ribje olje, ki ima visoko vsebnost EPA. To pomeni, da je še posebej odgovoren za vzdrževanje normalne ravni lipidov v krvi, ravni krvnega tlaka in za podporo delovanja srca, vendar se pogosto uživa tudi zaradi njegovih protivnetnih učinkov (npr. revmatizem). Priporočamo ga kot terapevtsko olje, ko že obstaja obstoječa bolezen/obstoječe stanje.

Omega-3 Arktis je ribje olje, ki se pridobiva izključno iz trske. Tu je vsebnost DHA višja in se zato vse pogosteje uporablja za podporo delovanja možganov in ohranjanje normalnega vida. Gre za olje, ki ga priporočamo tudi za preventivo, zato je tukaj določen nižji dnevni odmerek, ki ga seveda lahko tudi povečamo.

Koliko joda vsebuje Omega-3 Arktis?

Naravno vsebovani jod se med postopkom nežnega čiščenja močno filtrira. Laboratorijske analize NORSAN Omega-3 Arktis potrjujejo vsebnost joda < 10 µg na priporočeni dnevni odmerek (10 ml).

Kolikšen odstotek EPA, DHA in vitaminov vsebuje Omega-3 Arktis?

Sestava Omega-3 Arktis z oljem trske (vrednosti izračunane na žlico (10 ml)):

EPA (eikozapentaenojska kislina) = 700 mg,
DHA (dokozaheksaenojska kislina) = 1.060 mg,
Vitamin A = 546 ie
Vitamin E = 8,8 mg (mešani tokoferol).

Omega-3 Arktis ne vsebuje joda.

Omega-3 Capsules

Ali moram po zaužitju kapsul rigati po okusu ribe?

Visoka kakovost surovin pomeni, da po jemanju omega-3 kapsul ni neprijetnega riganja. Pomembna je “svežina” olja. Med ulovom rib in predelavo minejo le štiri ure. Edinstven in nežen proces predelave in čiščenja zagotavlja visoko kakovost ribjega olja NORSAN. Zaradi teh dejavnikov po zaužitju ni neprijetnega riganja.

Ali so v kapsulah Omega-3 težke kovine?

Ker so oceani vedno bolj onesnaženi, to vpliva tudi na ribe v svetovnih oceanih. Čim nižje v prehranski verigi so ribe, tem višje so ravni PCB-jev in težkih kovin. Na primer, sardine imajo nižje ravni kot trska.

Ribje olje NORSAN, ki ga uporabljamo za svoje kapsule Omega-3, je na Norveškem skrbno prečiščeno PCB-jev in težkih kovin. Tako ima olje tudi v tem pogledu najboljše vrednosti: Manj kot ena petina največje dovoljene vrednosti EU in primerjalno le 2 % količine, ki jo vsebuje porcija (100 g) trske. Če dnevno zaužijemo 4 kapsule Omega-3 kapsul, to predstavlja le približno 10 % povprečnega dnevnega vnosa PCB iz drugih živil.

Kaj se dolgoročno kopiči v človeškem telesu kljub nizki vsebnosti onesnaževal v olju?

Naše telo ima sposobnost izločanja onesnaževal. To lahko storimo preko organov kože, ledvic, jeter, limfe in črevesja. Zaradi zelo nizke onesnaženosti ribjega olja NORSAN je uživanje ribjega olja neškodljivo glede na toksične sestavine. Majhne količine škodljivih snovi naše telo prepozna in izloči po naravni poti.

Kako velika je kapsula?

Ena kapsula meri 2,5 cm.

Kako visok mora biti odmerek za otroke?

Otroci in mladostniki lahko brez težav uživajo tudi kapsule Omega-3. Upoštevati je treba naslednje pravilo: 2.000 mg Omega-3 maščobnih kislin (5 kapsul) je primernih za odraslo osebo, ki tehta 70 kg ali več. To pomeni, da naj otrok, ki tehta 35 kg, zaužije 2 1/2 kapsuli na dan.

Posebej za potrebe otrok smo razvili Omega-3 Fisk. Za dober razvoj otroka sta pomembni dve morski Omega-3 maščobni kislini EPA in DHA. Zato Omega-3 Fisk vsebuje kombinacijo polenovke (bogato z DHA) in ribjega olja (bogato z EPA) v ustreznem razmerju.

Kako visok mora biti terapevtski odmerek, da dosežemo pozitiven učinek?

Terapevtski odmerek je nad 2.000 mg Omega-3 maščobnih kislin na dan. To ustreza pribl. 5 kapsul Omega-3. To priporočilo glede odmerjanja temelji na empiričnih vrednostih več kot 3000 analiz maščobnih kislin in se zato šteje za empirično preizkušeno.

Kakšen je povprečni rok trajanja kapsul Omega-3 in kako naj bodo shranjene?

Eno pakirnje Omega-3 kapsul vsebuje 120 kapsul. S priporočenim dnevnim odmerkom 4 kapsul na dan eno pakiranje zdrži približno 30 dni. Neodprto pakiranje shranjujte v suhem prostoru in ne nad 25° C. Ko ste kapsule odprli, jo lahko nemoteno hranite na suhem naprej – ni je treba shranjevati v hladilniku. Za minimalni rok uporabnosti glejte izdelek.

Kakšen je priporočeni dnevni odmerek?

Priporočeni dnevni odmerek so 4 kapsule, ki vsebujejo 1500 mg omega-3 maščobnih kislin. Ne prekoračite priporočenega dnevnega vnosa, razen če vam zdravnik ne predpiše drugače

Kakšen je trajnostni vidik ribjega olja v kapsulah Omega-3?

NORSAN je prejel enega najprestižnejših certifikatov v industriji “Friend of the Sea”. To zagotavlja prispevek k varstvu okolja in zlasti svetovnih oceanov s strani objektivnega organa za testiranje. Med drugim naj bi zagotovila ohranitev svetovnega morskega habitata. Iz tega razloga naše ribe pridobivamo samo iz voda, ki niso prelovljene in so s strani FOS certificirane kot trajnostne. Prav tako se izogibamo ribolovnim praksam, ki spodbujajo prilov ogroženih vrst, in naredimo naše proizvodne procese čim bolj energetsko učinkovite. Poleg tega nam je zelo pri srcu podpora neprofitnim organizacijam, ki si aktivno prizadevajo za zaščito oceanov. Zato smo vedno veseli novih predlogov za trajnostne projekte in organizacije, ki jih lahko podpremo. Vabimo vas, da nam jih pošljete po elektronski pošti.

Katera želatina se uporablja v izdelkih?

Želatina, uporabljena v kapsulah NORSAN Omega-3 (Total, Arctic, KIDS Jelly), je goveja želatina. V naših veganskih kapsulah Omega-3 se uporablja modificiran krompirjev škrob.

Katero ribje olje je v kapsulah in iz katere ribe prihaja?

Za kakovost Omega-3 kapsul je odločilna kakovost ribjega olja in s tem pravilna izbira surovine – ribe. Omega-3 kapsule vsebujejo isto ribje olje, kot ga uporabljamo za naš Omega-3 Total. Ribe, ki se uporabljajo za ribje olje NORSAN, so večinoma majhne globokomorske ribe iz divjega ulova, kot so sardele, skuše in inčuni. Ti so ujeti, takoj predelani na krovu in ohlajeni. Ribe prihajajo izključno iz Atlantika. Ribje olje NORSAN ni pridobljeno kot stranski proizvod iz ribjih jeter, temveč neposredno iz ribjega mesa. Med ulovom in prenosom v proizvodnjo pogosto mine le 4 ure.

Kdaj in kako naj najbolje vzamem kapsule Omega-3?

Omega-3 kapsule lahko jemljete brez težav kadarkoli v dnevu. Da bi telo Omega-3 kapsule optimalno absorbiralo in predelalo, priporočamo zaužitje kapsul pozno popoldan, saj je biološka uporabnost najboljša podnevi. Kapsule lahko jemljete pred ali po obroku – vendar to ni obvezno. Kapsule zaužijte z zadostno količino vode.

Koliko ribjega olja in Omega-3 maščobnih kislin vsebuje ena kapsula?

Ena kapsula vsebuje 1 gram ribjega olja. To ustreza 375 mg Omega-3 maščobnih kislin na kapsulo.

Kolikšen odstotek EPA, DHA in vitaminov vsebujejo Omega-3 kapsule?

Sestava Omega-3 skupaj z ribjim oljem (vrednosti preračunane na eno žlico (8 ml)):

EPA (eikozapentaenojska kislina) = 856 mg,
DHA (dokozaheksaenojska kislina) = 368 mg,
Vitamin E = 2,4 mg (mešani tokoferol).

Zakaj so kapsule Omega-3 delno sestavljene iz izvlečka rožmarina?

Polinenasičene Omega-3 maščobne kisline so zelo občutljive in se zlahka razgradijo. Za zaščito občutljivih maščobnih kislin Omega-3 kapsule vsebujejo izvleček rožmarina kot naravnega, močnega antioksidanta.

Omega-3 Kids

Ali je izdelek brez glutena?

Da, vsi naši izdelki so brez glutena.

Ali lahko predoziram z uporabo olja in če da, kaj se potem zgodi?

Preveliko odmerjanje je možno, vendar ga je zelo težko uresničiti. Teoretično bi to zahtevalo zaužitje več kot tretjine steklenice na dan. Posledice prevelikega odmerjanja bi bile:

 • pojav modric in
 • redčenje krvi.
Ali obstaja rastlinsko Omega-3 olje za vegane ali vegetarijance?

Laneno in konopljino olje imata visok delež omega-3 maščobnih kislin v obliki α-linolenske kisline (ALA). Težava je v tem, da mora telo maščobno kislino ALA najprej pretvoriti v dejansko pomembni maščobni kislini EPA in DHA. Vendar pa lahko naši encimi pretvorijo le največ 10 % ALA v EPA in celo največ 0,5 % v DHA. Tudi z zelo visokim vnosom ALA torej ni mogoče doseči dobrih vrednosti za EPA in DHA – pravzaprav pomembni Omega-3 maščobni kislini.

Rastlinsko Omega-3 olje z visoko vsebnostjo morskih Omega-3 maščobnih kislin (EPA in DHA) je Omega-3 Vegan. Z eno čajno žličko na dan zaužijete 2000 mg dragocenih morskih maščobnih kislin – 100 % brez rib. Omega-3 Vegan lahko brez težav uživajo tudi otroci in mladostniki. Upoštevati je treba naslednje pravilo: 2000 mg Omega-3 maščobnih kislin (1 čajna žlička/5 ml) je primernih za odraslo osebo, ki tehta 70 kg ali več. To pomeni na primer za 35 kg težkega otroka 1/2 čajne žličke Omega-3 na dan ali 1 čajno žličko vsak drugi dan.

Ali so v Omega-3 Fisk težke kovine?

Ker so oceani vedno bolj onesnaženi, to vpliva tudi na ribe v svetovnih oceanih. Čim nižje v prehranski verigi so ribe, tem višje so ravni PCB-jev in težkih kovin. Sardine imajo na primer nižjo vrednost od trske.

Ribje olje in olje trske NORSAN sta na Norveškem skrbno očiščena PCB-jev in težkih kovin. Tako ima olje Omega-3 Fisk tudi najboljše vrednosti v tem pogledu: Manj kot ena petina največje dovoljene vrednosti v EU in primerjalno le 2 % količine, ki jo vsebuje porcija (100 g) trske. Če dnevno zaužijemo eno čajno žličko Omega-3 Fisk Oil, to predstavlja le približno 10 % povprečnega dnevnega vnosa PCB iz drugih živil.

Iz katerih rib se pridobiva ribje olje Omega-3 Fisk?

Omega-3 Fisk je sestavljen iz olja polenovke (bogato z DHA) in ribjega olja (bogato z EPA). Vsebovana ribja olja so iz trajnostnega ribolova (ulovljena v naravi) in proizvedena na Norveškem. Za kakovost ribjih olj je ključnega pomena pravilna izbira surovine – ribe. V glavnem za ribje olje se ulovijo majhne globokomorske ribe iz divjega ulova, kot so sardele, skuše in sardoni, ki se takoj predelajo in ohladijo na krovu. Ribe prihajajo izključno iz Atlantika. Trska, predelana v olju polenovke, prav tako prihaja iz divjega ulova, iz Arktičnega oceana ob norveški obali. Pri obeh oljih dajemo velik pomen svežini olja, tako da od ulova do predelave pogosto mine le 2 do 4 ure.

Kaj se dolgoročno kopiči v človeškem telesu kljub nizki vsebnosti onesnaževal v olju?

Naše telo ima sposobnost izločanja onesnaževal. To lahko storimo preko organov kože, ledvic, jeter, limfe in črevesja. Zaradi zelo nizke vsebnosti škodljivih snovi v NORSAN Fish Oil in Cod Oil je uživanje ribjega olja neškodljivo glede na toksične sestavine. Nizke vrednosti škodljivih snovi naše telo prepozna in izloči po naravni poti.

Kaj vsebuje Omega-3 Fisk?

Omega-3 Fisk vsebuje kombinacijo polenovke (bogato z DHA) in ribjega olja (bogato z EPA) v ustreznem razmerju. Temu je dodano 20 % bio hladno stiskanega olivnega olja kot antioksidant in bio pomarančno olje za okus pomaranče.

Sestavine:
Ribje olje, olivno olje, mešani tokoferol (vitamin E), organsko pomarančno olje.

Kakšen je okus olja Omega-3 Fisk?

Primarni okus je po olivnem olju in pomaranči. Olje nima ribjega okusa in je zato zelo prijetnega okusa brez riganja.

Kakšen je priporočeni dnevni odmerek?

Dnevni odmerek je odvisen od starosti otroka. Priporočamo:

 • Otroci od 2 do 5 let pol čajne žličke (2,5 ml) dnevno.
 • Otroci, starejši od 6 let, ena čajna žlička (5 ml) dnevno.

Ta vsebuje 560 mg omega-3 maščobnih kislin oziroma 1.120 mg omega-3 maščobnih kislin.

Ne prekoračite priporočenega dnevnega vnosa, razen če vam zdravnik ne naroči drugače.

Kakšen je rok uporabe Omega-3 Fisk in kako naj ga shranjujem?

Ena steklenička Omega-3 Fisk vsebuje 150 ml. S priporočenim dnevnim odmerkom 5 ml (1 čajna žlička) na dan bo ena steklenička zadostovala za približno 30 dni. Neodprto plastenko shranjujte na suhem mestu pri temperaturi do 25 °C. Po odprtju morate stekleničko shraniti v hladilniku in jo porabiti v 45 dneh.

Kdaj in kako naj moj otrok vzame Omega-3 Fisk?

Omega-3 Fisk lahko brez težav jemljete kadarkoli v dnevu. Da bi telo Omega-3 olje optimalno absorbiralo in predelalo, priporočamo, da olje zaužijete pozno popoldne, saj je biološka uporabnost najboljša podnevi. Otroku lahko na primer daste Omega-3 Fisk zjutraj v kašici, jogurtu ali müsliju.

Koliko odstotkov EPA, DHA in vitaminov vsebuje olje Omega-3 Fisk?

Sestava Omega-3 Fisk z ribjim oljem in oljem polenovke (vrednosti preračunane na eno čajno žličko (5 ml)):

EPA (eikozapentaenojska kislina) = 530 mg,
DHA (dokozaheksaenojska kislina) = 371 mg,
Vitamin A = 239 ie
Vitamin E = 3,6 mg (mešani tokoferol).

Moj otrok ima težave z jemanjem čistega olja, kaj lahko storim?

Uživanje čistega olja, ne glede na to, ali gre za ribje, olivno ali repično olje, je za marsikoga sprva neznanka – še posebej za najmlajše med nami. To popolnoma razumemo, zato priporočamo, da olje enostavno vključite v otrokovo dnevno prehrano. Poskusite dodati čajno žličko Omega-3 Fisk otrokovemu soku, jogurtu ali kosmičem.

What is the sustainability aspect of Omega-3 Kids Oil?

NORSAN has been awarded one of the most prestigious certificates in the industry, “Friend of the Sea”. This guarantees a contribution to the protection of the environment and especially the world’s oceans by an objective testing authority. Among other things, it is intended to ensure that the global marine habitat is preserved. For this reason, we only source our fish from waters that are not overfished and are certified as sustainable by FOS. We also avoid fishing practices that encourage bycatch of endangered species and make our manufacturing processes as energy efficient as possible. In addition, supporting non-profit organizations that actively work to protect the oceans is very close to our hearts. We are therefore always happy to receive new suggestions for sustainable projects and organizations that we can support. You are welcome to send these to us by e-mail.

Omega-3 Total

Ali je izdelek brez glutena?

Da, vsi naši izdelki so brez glutena.

Ali je rastlinsko Omega-3 olje primerno za vegane ali vegetarijance?

Laneno in konopljino olje imata visok delež Omega-3 maščobnih kislin v obliki α-linolenske kisline (ALA). Težava je v tem, da mora telo maščobno kislino ALA najprej pretvoriti v dejansko pomembni maščobni kislini EPA in DHA. Vendar pa lahko naši encimi pretvorijo le največ 10 % ALA v EPA in celo največ 0,5 % v DHA. Tudi z zelo visokim vnosom ALA torej ni mogoče doseči dobrih vrednosti za EPA in DHA – pravzaprav pomembni Omega-3 maščobni kislini.

Rastlinsko Omega-3 olje z visoko vsebnostjo morskih Omega-3 maščobnih kislin (EPA in DHA) je Omega-3 vegansko. Z eno čajno žličko na dan zaužijete 2.000 mg dragocenih morskih maščobnih kislin – 100 % brez rib.

Ali lahko predoziram z uporabo olja in če da, kaj se potem zgodi?

Preveliko odmerjanje je možno, vendar ga je zelo težko uresničiti. Teoretično bi to zahtevalo zaužitje več kot tretjine steklenice na dan. Posledice prevelikega odmerjanja bi bile:

 • pojav modric in
 • redčenje krvi.
Ali ribje olje Omega-3 Total vsebuje težke kovine?

Ker so oceani vedno bolj onesnaženi, to vpliva tudi na ribe v svetovnih oceanih. Čim nižje v prehranski verigi so ribe, tem višje so ravni PCB-jev in težkih kovin. Na primer, sardine imajo nižje ravni kot trska.

Ribje olje NORSAN, ki ga uporabljamo za naš Omega-3 Total, je na Norveškem skrbno prečiščeno PCB-jev in težkih kovin. Tako ima olje tudi najboljše vrednosti v tem pogledu: Manj kot ena petina največje dovoljene vrednosti v EU in primerjalno le 2 % količine, ki jo vsebuje porcija (100 g) trske. Če dnevno zaužijemo eno žlico skupnega olja Omega-3, to predstavlja le približno 10 % povprečnega dnevnega vnosa PCB iz drugih živil.

Imam vprašanja o vsebovanem vitaminu D?

Dnevni odmerek, 1 žlica/8 ml, vsebuje 2000 mg Omega-3 in 20 µg vitamina D3/800 IU.

Vitamin D3 izvira iz ovčje volne in je naknadno dodan v naš Omega-3 Total, ker neizogiben korak čiščenja ribjega olja odstrani tudi vitamin D rib iz ribjega olja.

Iz česa je Omega-3 Total?

Omega-3 Total (200 ml) je sestavljen iz naravnega visokega odmerka, vendar ne koncentriranega ribjega olja iz divje ulovljenih rib in organskega hladno stiskanega oljčnega olja kot antioksidanta ter organskega limoninega olja (na voljo tudi kot naravno).

Sestavine:

Ribje olje, olivno olje, holekalciferol (vitamin D), mešani tokoferol (vitamin E), organsko limonino olje.

Iz katerih rib se pridobiva Omega-3 Total ribje olje?

Za kakovost ribjega olja je odločilna pravilna izbira surovine – ribe. Ulovijo se predvsem majhne globokomorske ribe iz divjega ulova, kot so sardele, skuše in sardoni, ki se takoj predelajo in ohladijo na krovu. Ribe prihajajo izključno iz Atlantika. Ribje olje NORSAN ni pridobljeno kot stranski proizvod iz ribjih jeter, temveč neposredno iz ribjega mesa. Med ulovom in prenosom v proizvodnjo pogosto mine le 4 ure..

Je uživanje Norsan Omega-3 varno za posameznike, ki imajo težave s histaminsko intoleranco?

Uživanje izdelkov Norsan Omega-3 ni problematično. Zaradi slabe topnosti histamina v maščobah profesionalno proizvedeno ribje olje nima stranskih učinkov za ljudi s histaminsko intoleranco.

Kako visok mora biti odmerek za otroke?

Omega-3 Total lahko brez težav uživajo tudi otroci in mladostniki. Upoštevati je treba naslednje pravilo: 2000 mg Omega-3 maščobnih kislin (1 žlica/8 ml) je primernih za odraslo osebo, ki tehta 70 kg ali več. Na primer, za otroka, ki tehta 35 kg, to pomeni 1/2 žlice ali 1 čajno žličko Omega-3 Total na dan.

Posebej za potrebe otrok smo razvili Omega-3 Fisk. Za dober razvoj otroka sta pomembni dve morski Omega-3 maščobni kislini EPA in DHA. Zato Omega-3 Fisk vsebuje kombinacijo polenovke (bogato z DHA) in ribjega olja (bogato z EPA) v ustreznem razmerju.

Kako visok mora biti terapevtski odmerek, da dosežemo pozitiven učinek?

Terapevtski odmerek je nad 2.000 mg Omega-3 maščobnih kislin na dan. To ustreza eni žlici Omega-3 Total Oil. To priporočilo glede odmerjanja temelji na empiričnih vrednostih več kot 3000 analiz maščobnih kislin in se zato šteje za empirično preizkušeno.

Zato za preventivno nego vašega telesa velja stalen vnos tudi ene žlice Omega-3 Total na dan.

Kakšen je okus olja Omega-3 Total?

Primarni okus je po olivnem olju. Olje nima ribjega okusa in je zato zelo prijetnega okusa brez riganja. Aroma limone vsebuje tudi biologsiches limonino olje, ki dodatno prispeva k pozitivnemu okusu.

Kakšen je povprečni rok uporabnosti stekleničke olja Omega-3 Total in kako naj bo shranjena?

Ena steklenička Omega-3 Total vsebuje 200 ml. S priporočenim dnevnim odmerkom 8 ml (1 jušna žlica) na dan bo ena steklenička zadostovala za približno 25 dni. Neodprto stekleničko shranjujte na suhem mestu in pri temperaturi do 25° C. Odprto stekleničko shranite v hladilniku in porabite v 45 dneh.

Kakšen je priporočeni dnevni odmerek Omega-3 Total olja?

Priporočeni dnevni odmerek je 8 ml, kar ustreza eni žlici. Ne prekoračite navedenega priporočenega dnevnega vnosa, razen če vam zdravnik ne predpiše drugače.

Kakšen je trajnostni vidik ribjega olja Omega-3 Total?

NORSAN je prejel enega najprestižnejših certifikatov v industriji “Friends of the sea”. To zagotavlja prispevek k varstvu okolja in predvsem svetovnih oceanov s strani objektivnega testnega organa. Med drugim naj bi zagotovili ohranitev morskega habitata. Iz tega razloga naše ribe pridobivamo samo iz voda, ki niso prelovljene in so s strani FOS certificirane kot trajnostne. Prav tako se izogibamo ribolovnim praksam, ki spodbujajo prilov ogroženih vrst, in naredimo naše proizvodne procese čim bolj energetsko učinkovite. Poleg tega nam je zelo pri srcu podpora neprofitnim organizacijam, ki si aktivno prizadevajo za zaščito oceanov. Zato smo vedno veseli novih predlogov za trajnostne projekte in organizacije, ki jih lahko podpremo. Vabimo vas, da nam jih pošljete po elektronski pošti.

Kdaj in kako naj najbolje vzamem Omega-3 Total?

Brez težav lahko Omega-3 Total jemljete kadarkoli v dnevu. Da bi telo Omega-3 olje optimalno absorbiralo in predelalo, priporočamo uživanje olja pozno popoldne, saj je po nekaterih raziskavah biološka uporabnost najboljša podnevi. Olje lahko vzamete z obrokom ali ob obroku – vendar to ni obvezno.

Koliko odstotkov EPA, DHA, vitaminov in beljakovin vsebuje olje Omega-3 Total?

Sestava Omega-3 Total z ribjim oljem (vrednosti preračunane na eno žlico (8 ml)):

EPA (eikozapentaenojska kislina) = 1.120 mg,
DHA (dokozaheksaenojska kislina) = 536 mg,
Vitamin D = 20 mikrogramov / 800 ie,
vitamin E = 3,2 mg (mešani tokoferol) in
beljakovine = 0,0 g, kot je bilo prilagojeno iz tega.

Zakaj je Omega-3 Total delno sestavljen iz oljčnega olja?

Omega-3 Total olje je sestavljeno iz približno 25 % hladno stiskanega organskega oljčnega olja. Olive so obrane zgodaj, stisnjene v največ 4 urah in na ta način zagotavljajo visok odstotek polifenolov, ki imajo skupaj s koristnimi Omega-3 maščobnimi kislinami zelo dobre antioksidativne učinke v ribjem olju. Polinenasičene maščobne kisline Omega-3 so v resnici zelo krhke in se zlahka razgradijo. Omega-3 Total olje za zaščito občutljivih maščobnih kislin vsebuje organsko in hladno stiskano oljčno olje s flavonoidi kot naravnim močnim antioksidantom.

Omega-3 Vegan

Ali je izdelek brez glutena?

Da, vsi naši izdelki so brez glutena.

Ali lahko predoziram z uporabo olja in če da, kaj se potem zgodi?

Preveliko odmerjanje je možno, vendar ga je zelo težko uresničiti. Teoretično bi to zahtevalo zaužitje več kot tretjine steklenice na dan. Posledice prevelikega odmerjanja bi bile:

 • pojav modric in
 • redčenje krvi.
Ali Omega-3 Vegan vsebuje težke kovine?

Olje veganske alge Omega-3 je gojeno z nizko vsebnostjo onesnaževal. Zaradi sonaravnega gojenja alge in s tem tudi algino olje nista izpostavljena naravnim onesnaževalcem, težkim kovinam in PCB-jem iz svetovnih oceanov. Kljub vsemu je olje iz alg med proizvodnjo očiščeno in preverjeno.

Imam vprašanja o vitaminu D, ki ga vsebuje NORSAN Omega-3 Vegan?

Dnevni odmerek, 1 čajna žlička/5 ml, vsebuje 2.000 mg Omega-3 in 20µg vitamina D3/800 IU.

Vitamin D, ki ga vsebuje Omega-3 Vegan, je veganski. Veganski vitamin D pridobivajo iz lišajev. To so združbe gliv in enega ali več fotosintetskih partnerjev (npr. zelene alge, cianobakterije).

Iz česa je Omega-3 Vegan?

Omega-3 Vegan (100 ml) je sestavljen iz edinstvene kombinacije rastlinskega olja z visoko vsebnostjo alg in hladno stiskanega oljčnega olja iz kontrolirane ekološke pridelave kot antioksidanta ter organskega limoninega olja.

Sestavine:
Olje alge (Schizochytrium sp.), oljčno olje, vlažilec (sončnično olje), izvleček rožmarina, antioksidant (tokoferoli, askorbil palmitat), organsko limonino olje.

Iz katerih alg se pridobiva Omega-3 vegansko olje?

Za kakovost alginega olja je odločilna pravilna izbira surovine – alge. Mikroalga Schizochytrium sp. je osnova za naše olje iz veganskih alg. Ta vrsta alg je morska mikroalga in je sestavljena iz mikroskopskih enoceličnih alg. Ta vrsta alg izvira iz gozdov mangrov na tropskih obalah. Hrani se izključno z organskimi in rastlinskimi snovmi, kot so odmrli listi. Posebnost te alge je, da tvori dve tako pomembni morski Omega-3 maščobni kislini, DHA in EPA.

Je uživanje Norsan Omega-3 varno za posameznike, ki imajo težave s histaminsko intoleranco?

Uživanje izdelkov Norsan Omega-3 ni problematično. Zaradi slabe topnosti histamina v maščobah profesionalno proizvedeno ribje olje nima stranskih učinkov za ljudi s histaminsko intoleranco.

Kaj je potrebno upoštevati pri jemanju Omega-3 Vegan?

Omega-3 Vegan lahko uživate brez težav kadarkoli v dnevu. Da bi telo Omega-3 olje optimalno absorbiralo in predelalo, priporočamo uživanje olja pozno popoldne, saj je biološka uporabnost najboljša podnevi. Olje lahko vzamete z obrokom ali ob obroku – vendar to ni obvezno.

Kako dolgo v povprečju zdrži steklenička Omega-3 veganskega olja in kako naj bo shranjena?

Ena steklenička Omega-3 Vegan vsebuje 100 ml. S priporočenim dnevnim odmerkom 5 ml (1 čajna žlička) na dan bo ena steklenička zadostovala za približno 20 dni. Neodprto plastenko shranjujte na suhem mestu pri temperaturi do 25 °C. Po odprtju morate stekleničko shraniti v hladilniku in jo porabiti v 30 dneh.

Kako visok mora biti odmerek za otroke?

Omega-3 Vegan lahko brez težav uživajo tudi otroci in mladostniki. Pri tem je treba upoštevati naslednje pravilo: 2000 mg Omega-3 maščobnih kislin (1 čajna žlička/5 ml) je primernih za odraslo osebo, ki tehta 70 kg ali več. Sredstvo za bspw 35 kg težkega otroka je rezultat 1/2 čajne žličke Omega-3 na dan ali 1 čajna žlička vsaka 2. dan.

Posebej za potrebe otrok smo razvili Omega-3 Fisk. Za dober razvoj otroka sta pomembni dve morski Omega-3 maščobni kislini EPA in DHA. Zato Omega-3 KFisk vsebuje kombinacijo olja polenovke (bogato z DHA) in ribjega olja (bogato z EPA) v primernem razmerju – kot alternativa brez rib je Omega-3 Vegan popolnoma primeren.

Kako visok mora biti terapevtski odmerek, da dosežemo pozitiven učinek?

Terapevtski odmerek je nad 2.000 mg omega-3 maščobnih kislin na dan. To ustreza eni čajni žlički veganskega olja Omega-3. To priporočilo glede odmerjanja temelji na empiričnih vrednostih več kot 3000 analiz maščobnih kislin in se zato šteje za empirično preizkušeno.

Zato za preventivno nego vašega telesa velja stalen vnos tudi ene čajne žličke Omega-3 Vegan na dan.

Kakšen je okus Omega-3 veganskega olja?

Omega-3 Vegan je zelo prijetnega okusa. Primarni okus je po oljčnem olju in osvežilnem organskem limoninem olju. Uporabljeno limonino olje je bolj blagega in svežega okusa kot kislega ali grenkega. Omega-3 vegansko olje nima okusa po ribah ali po algah in ima zato zelo prijeten okus brez riganja.

Kakšen je priporočeni dnevni odmerek veganskega olja?

Priporočeni dnevni odmerek je 5 ml, kar ustreza eni čajni žlički. Ne prekoračite navedene količine zaužitja, razen če vam zdravnik, terapevt ali farmacevt ne predpiše drugače.

Kakšen je trajnostni vidik olja iz veganskih alg Omega-3?

Omega-3 Vegan je pridelana na trajnosten in okolju prijazen način. Mikroalg, ki jih uporabljamo za Omega-3 Vegan, ne pridobivamo iz morja. Z gojenjem v umetni morski vodi ohranjamo vire in hranilno osnovo za ribe. Ker ribe obogatijo svojo vsebnost Omega-3 tudi preko alg. Tako ne posegamo v naravni ekosistem morja, staleži rib in krilov pa so zaščiteni. Zavedamo se odgovornosti do morja in njegovih prebivalcev, zato radi kaj vračamo. Podpora neprofitnim organizacijam, ki se ukvarjajo z zaščito morskih habitatov, nam je še posebej pri srcu. Ali poznate zanimiv projekt ali organizacijo, ki jo je vredno podpreti? Nato nam pošljite svoj predlog po elektronski pošti.

Koliko joda vsebuje Omega-3 Vegan?

Naravno vsebovani jod se med postopkom nežnega čiščenja močno filtrira. Laboratorijske analize NORSAN Omega-3 Vegan potrjujejo vsebnost joda < 1 µg na priporočeni dnevni odmerek (5 ml).

Kolikšen odstotek EPA in DHA vsebuje Omega-3 vegansko olje?

Sestava Omega-3 Vegan z oljem alg (vrednosti preračunane na eno čajno žličko (5 ml)):
EPA (eikozapentaenojska kislina) = 609 mg,
DHA (dokozaheksaenojska kislina) = 1,158 mg.

Zakaj je Omega-3 Vegan delno sestavljen iz oljčnega olja?

Omega-3 vegansko olje je sestavljeno iz približno 25 % hladno stiskanega organskega oljčnega olja. Olive so obrane zgodaj, stisnjene v največ 4 urah in na ta način zagotavljajo visok odstotek polifenolov, ki imajo skupaj s koristnimi Omega-3 maščobnimi kislinami zelo dobre antioksidativne učinke v Omega-3 oljih. Pravzaprav so večkrat nenasičene maščobne kisline omega-3 zelo krhke in se zlahka razgradijo. Za zaščito občutljivih maščobnih kislin Omega-3 vegansko olje vsebuje organsko in hladno stiskano oljčno olje s flavonoidi kot naravnim močnim antioksidantom.

Order

Imam vprašanje glede prejetega naročila.

Če vaš paket, blago ali račun ne izpolnjujejo vaših pričakovanj ali imate splošna vprašanja o prejetem naročilu, se obrnite neposredno na nas: po e-pošti info@norsan.si ali po telefonu: 041 702 206.

Kakšne so možnosti naročila?

Pri nas imate več možnosti naročila:

 • Preko spletne trgovine: izdelke po vaši izbiri enostavno položite v nakupovalno košarico, vnesete svoje podatke, želeni način plačila, potrdite naročilo in čez nekaj dni prejmete svoja Omega-3 olja ali kapsule.
 • Po telefonu: kadarkoli lahko pri nas naročite po telefonu. Ne glede na to, ali nakupujete prvič ali ne. Če nas ne morete dobiti po telefonu, pustite sporočilo ali naročilo na našem telefonskem odzivniku. Poklicali vas bomo v najkrajšem možnem času ali naročilo prevzeli takoj. Naša telefonska številka: 041 702 206
 • Po pošti: Vaše naročilo nam pošljite po pošti, obdelali ga bomo takoj. Vaše naročilo seveda potrdimo. Naš e-poštni naslov: post@norsan.de
 • Po faksu: Vabimo vas, da naročite po faksu z uporabo NORSAN naročilnice ali obrazca po vaši izbiri. Tukaj je pomembno, da vključite svoje kontaktne podatke, da vas lahko kontaktiramo, če imamo kakršna koli vprašanja. Naša številka faksa: 030 555 788 999
 • Po naročilu s kartico: naročite lahko tudi po pošti. Bodisi z NORSAN kartico za naročilo ali kartico/pismo po vaši izbiri. Naš naslov: San Omega GmbH, Gubener Str. 47, 10243 Berlin.
Kakšni so stroški dostave?

Pošiljanje znotraj Slovenije poteka preko dostavne službe GLS. Cena dostave je 5,00 € (vključno z DDV). Nad 30 € vrednosti nakupa je dostava brezplačna..Od dostavne službe sem prejel-a informacijo, da je moj paket poškodovan. Kaj to pomeni?

Če ste prejeli to obvestilo od dostavne službe, je bilo vaše blago med dostavo poškodovano. To je običajno razbita steklenica ali podobno. Dostavo bo nato dostavna služba ponovno zapakirala in poslal nazaj k nam. Ko prejmete informacije od dostavne službe, se obrnite neposredno na nas in ponovno vam bomo poslali naročilo.

Pošiljke nisem prejel-a. Kaj lahko storim?

Če pošiljke niste prejeli v 5 delovnih dneh, nam pošljite kratko povratno informacijo, da lahko skupaj spremljamo trenutno stanje vašega paketa. Pokličite nas na 041 702 206 ali nam pišite na mail: info@norsan.si.