Hrustljav pečen krompir s prelivom iz skute in skuše

Tradicionalna krepka norveška jed z okusom domačnosti. Z dodatkom Omega-3 olja jed ne dobi le odličnega okusa, temveč tudi dodatno porcijo pomembnih

maščobnih kislin.

zlato mleko z omega-3

SESTAVINE:

  • 3 srednje veliki krompirji
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1⁄2 pločevinke skuše na porcijo (lahko pa tudi veganska skuša)

PRELIV:

  • 1 žlica gorčice
  • 1 majhna rdeča čebula
  • 1⁄2 majhne kumare
  • peščica svežega kopra in peteršilja
  • 1 mlada čebula
  • sol, poper
  • naribana in iztisnjena 1/2 limone
  • 1 žlica poljubnega Norsan Omega-3 olja
  • srednje veliki krompirji
  • 2 žlici olivnega olja

Pripravava

1. Krompir s kožo predhodno skuhajte v slani vodi (približno 15 minut), dokler ni skoraj kuhan. Nato odcedite in pustite, da se rahlo izpari.

 2. Pečico segrejte na 200 °C (zgornji/spodnji grelec).

3. Krompir dajte v pekač, premažite z oljčnim oljem, soljo in poprom ter pecite približno 25–30 minut, da postane hrustljav.

4. Medtem pripravite preliv iz zgornjih sestavin. Začinite s soljo, poprom in limoninim sokom.

5. Topel pečen krompir razporedite po krožnikih. Obilno prekrijte s kremnim prelivom, nanj položite skušo in po vrhu razporedite posip.

Dober tek!