Certifikati

Friends of the Sea (FOS) certifikat

NORSAN ribje olje in olje polenovke imata certifikat Friends of the Sea (FOS) in sta pridobljena iz ribolovnih območij, ki jih je FOS certificiral kot trajnostne. S certifikatom Friends of the Sea (FOS) pomembno prispevamo k varovanju okolja in oceanov, kar potrjuje tudi ta priznana organizacija.

Friend of the Sea (FOS) je mednarodno cenjena neprofitna organizacija, katere poslanstvo je ohraniti svetovni morski habitat. FOS vodi vodilne certifikacijske projekte, ki preverjajo trajnost ribištva in izdelkov iz ribjega olja Omega-3.

NORSAN skrbi, da so izpolnjena naslednja merila:

  • Naši izdelki so iz ribjih staležev, ki niso preobremenjeni zaradi ribolova
  • Preprečevanje ribolovnih praks, ki vključujejo ribolov ogroženih vrst
  • Zmanjšanje ribolovnih praks, ki vplivajo na ekosistem
  • Proizvodnja je energetsko učinkovita
  • Praksa podjetja vključuje visoke standarde družbene odgovornosti

IFOS certifikat

Certifikat IFOS (The International Fish Oil Standards Program) je neodvisen program testiranja in certificiranja ribjega olja.

IFOS postavlja najvišje standarde čistosti, učinkovitosti in svežine po vsem svetu. Dodatki Omega-3 so ocenjeni na podlagi 5 meril. Naše ribje olje NORSAN v celoti izpolnjuje vsa ta merila. Iz tega razloga je IFOS vsako naše tekoče ribje olje in kapsule ocenil kot vrhunsko.

Laboratorijski certifikati

NORSAN Omega-3 olja redno preverjajo neodvisni laboratoriji. Tu najdete analize surovin, pomožnih materialov in težkih kovin.