NORSANOVO oljčno olje

Najboljše na svetu?

Najboljše oljčno olje na svetu?

Oljčno olje, ki ga uporabljamo v naših Omega-3 oljih NORSAN Total, Vegan in KIDS, nastaja pod blagovno znamko Oro del Desierto. Oljkar Rafael z družino pri pridelavi oljk sledi strogim ekoloških smernicam, njegovo odlično oljčno olje pa redno prejema vrhunske nagrade. Ponosni smo, da lahko v svojih izdelkih uporabljamo to visoko cenjeno oljčno olje, saj je samo najboljše dovolj dobro.

Oljčni nasadi se nahajajo v majhni dolini v Tabernasu (Almería) v južni Španiji blizu mesta Malaga, kjer več kot 3.000 sončnih ur na leto in suho, stabilno podnebje pripomorejo h kakovosti tega posebnega živila. Edinstvena je tudi geografska lega, ki vodo za namakanje prejema neposredno iz gorskega masiva Sierra Nevade.

Rafaela redno obiskujemo v njegovem oljčnem nasadu. Ne samo zato, ker je tam lepo, ampak ker verjamemo, da je oseben in dober odnos koristen za zagotavljanje visoke in stalne kakovosti.

“Oro del Desierto” ni samo ekološko pridelano in s polifenoli bogato oljčno olje, ampak ima tudi fantastičen okus – z rahlim pridihom popra, kot vsa dobra oljčna olja. Oljke stisnejo takoj po obiranju, običajno v roku dveh ur.

Oljčno olje smo izbrali, ker je bogato s polifenoli. Ti pomembni antioksidanti ščitijo občutljive maščobne kisline Omega-3 na poti skozi naše telo in zagotavljajo, da nepoškodovane pridejo tja, kjer ji naše telo potrebuje (koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 20 g oljčnega olja).

 

V naši razširjeni ponudbi je na voljo tudi čisto oljčno olje Oro del Desierto v 500 ml stekleničkah.

Za nakup oljčnega olja nas kontaktirajte po e-pošti: info@norsan.si ali telefonu 041 850 858.

Zdravstvene koristi oljčnega olja, potrjene v znanstvenih študijah  

Oljčno olje ima pomembno vlogo v različnih prehranskih filozofijah. Koristi rednega uživanja oljčnega olja je potrdilo več znanstvenih študij. Seveda pa niso vsa oljčna olja enaka.

Za visoko kakovostno oljčno olje je značilno veliko dejavnikov.

Ekološko kmetovanje zagotavlja sistem upravljanja, katerega cilj je pridobivanje hrane najvišje kakovosti, spoštovanje okolja in ohranjanje rodovitnosti tal, brez uporabe škodljivih kemičnih izdelkov.

Poleg tega mora biti čas od žetve do stiskanja majhen, v najboljšem primeru v istem dnevu. Kratek čas od trgatve do stiskanja zagotavlja višjo vsebnost polifenolov, ki so pomembni antioksidanti. Več polifenolov je v olju, bolje olje prispeva k zaščiti pred prostimi radikali.

In nenazadnje mora biti dobro olivno olje dobrega okusa.

Če želite bolje spoznati Rafaela, njegovo delo in družino, vam priporočamo ogled videa (posnet je v italijanščini a z angleškimi podnapisi). Težko si je zamisliti boljši vpogled v pridelavo oljčnega olja.

Izdelki z NORSANovim oljčnim oljem

Organsko in bogato s polifenoli