Beljakovinsko bogati lečini wrapi z Omega-3
Pripravite si okusne in beljakovinsko bogate lečine wrape, obogatene z dragocenimi Omega-3 maščobnimi kislinami. Ker jih lahko pripravite že dan prej so odlična izbira za malico ali hitro kosilo, ki podpira vaše zdravje.
Sestavine za približno 8 wrapov:
- 250 g leče, namočene v 800 ml vode
- 400 ml vode
- Sol in poper po okusu
- Po želji: 2 čajni žlički zelenjavne jušne osnove (ali druge začimbe)
- Oljčno olje za peko
Za preliv:
- Prelivi po izbiri – npr: humus in rukola
- 1 žlica NORSAN Omega-3 Total na porcijo, 1 žlica NORSAN Omega-3 Arktis ali 1 čajna žlička NORSAN Omega-3 Vegan olja
Priprava:
- Lečo sperite in jo prelijte s približno 800 ml vode. Namakajte jo vsaj 2 uri (lahko tudi čez noč).
- Lečo še enkrat sperite in jo dajte v mešalnik. Dodajte 400 ml vode, sol, poper in po okusu 2 čajni žlički zelenjavne jušne osnove ter mešajte, dokler ne dobite gladke mase.
- Maso vlijte v vročo ponev namaščeno z oljem in enakomerno razporedite z leseno žlico.
- Wrape obložite po želji in jih postrezite sveže. Če vam ostane preveč wrapov, jih lahko zamrznete v porcijah za naslednjič.
- Na koncu čez nadev prelijte Omega-3 olje ali pa ga vmešajte v okusno omako.
Naj vam tekne!