Zakaj so kvalitetne Omega-3 pomembne?

Morskim Omega-3 maščobnim kislinam (EPA & DHA) pripisujejo številne blagodejne lastnosti. Na primer, Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) je objavila naslednje za vzdrževanje bistvenih telesnih funkcij, ki jih lahko pripišemo morskim Omega-3 maščobnim kislinam:

  • EPA in DHA prispevata k normalnemu delovanju srca.
  • DHA prispeva k ohranjanju normalnega vida.
  • DHA prispeva k vzdrževanju normalnega delovanja možganov.
  • DHA in EPA prispevata k vzdrževanju normalne ravni trigliceridov v krvi.
  • Materinski vnos DHA prispeva k normalnemu razvoju oči in možganov pri plodu in dojenem dojenčku.
  • Uživanje DHA prispeva k normalnemu razvoju vida pri dojenčkih do 12. meseca starosti.

Če pride do velikega neravnovesja omega maščobnih kislin, lahko to povzroči tiho vnetje v telesu. Te se lahko razvijejo v hude bolezni, ker omega-6 spodbuja vnetje. Omega-3 maščobne kisline delujejo protivnetno.