Testenine z Omega-3 iz enega lonca

Vam zmanjkuje idej za hitro, zdravo in okusno kosilo ali večerjo, v kateri bo uživala vsa družina? Za pripravo teh okusnih testenin, ki so primerne tudi za vegetarijance in vegane, potrebujete samo en lonec in so do sedaj prepričale vse. Odlična kombinacija svežih listov špinače s češnjevimi paradižniki in kremasto omako.

Sestavine za 2 osebi:

  • 250 g polnozrnatih testenin
  • 500 ml zelenjavne juhe
  • 100 g feta sira
  • 2 jedilni žlici kremastega sirnega namaza
  • 1 čebula
  • 100 g češnjevih paradižnikov
  • 1 strok česna
  • sveža bazilika
  • oljčno olje
  • 150 g listov sveže špinače
  • majaron
  • sol, poper
  • 1 jedilna žlica NORSAN Omega-3 Total ali
    1 čajna žlička NORSAN Omega-3 Vegan olja

Priprava:

  • Olupimo in nasekljamo čebulo in česen
  • V ponvi segrejemo oljčno olje, na katerem na kratko prepražimo čebulo in česen
  • Dodamo peresnike in prilijemo zelenjavno juho
  • Zavremo in skuhamo po navodilih, da se testenine zmehčajo
  • Na koncu dodamo mlado špinačo, kremni sir, feto, prepolovljene češnjeve paradižnike in baziliko ter pustimo na kratko stati
  • Začinimo s suhim majaronom, soljo in poprom
  • Testenine nadevamo na krožnike in posujemo s svežo baziliko ter vsaki porciji dodamo 1 jedilno žlico NORSAN Omega-3 Total ali 1 čajno žličko NORSAN Omega-3 Vegan olja

Dober tek!

Carolin Kotke mit Omega3 Total