Kako se prehrana kroničnih bolnikov razlikuje od prehrane zdravega človeka
O PREDAVANJU
Število ljudi s kroničnimi boleznimi strmo narašča – ena od treh oseb ima diagnosticirano eno ali celo več kroničnih bolezni. Med najpogostejše kronične bolezni štejemo srčno žilne bolezni, sladkorno bolezen, rakava obolenja, bolezni kostno-mišičnega sistema, kronične bolezni dihal in črevesja ter nekatere duševne bolezni. Čeprav naštete bolezni prizadenejo različne organske sisteme, imajo na celičnem nivoju kar nekaj skupnih značilnosti.
Prehrana predstavlja enega izmed glavnih faktorjev za razvoj kroničnih bolezni. Neprimerna prehrana na dolgi rok lahko vodi v pojav in poslabšanje kroničnih bolezni, saj posredno in neposredno vpliva na vse funkcije v našem telesu. Na drugi strani lahko z zdravo in uravnoteženo prehrano ugodno vplivamo na preprečitev in potek kroničnih bolezni.
KAJ BOSTE IZVEDELI?
Registracija:
Spletni seminar je brezplačen, odprt za vse, namenjen pa je predvsem strokovnjakom s področja zdravstva.